Behind the discreet blue door on 57 rue de Bretagne hides one of the best kept secrets of the Marais … At the end of a cobbled courtyard, the Bontemps pastry shop is a confidential address managed by Fiona and Vincent Leluc since 2015.
Falling in love immediately under the charm of their pretty courtyard, we spent a wonderful afternoon here. Surrounded by a delicate universe where everything has been thought out with care and a lot taste: bouquets of fresh flowers, marble tiles, antique lamps, delicate porcelain….
The name of Bontemps (good time in English) is as well-crafted as their delicious sweets. The pastries are absolutely exquisite. Light-rose colored pear cakes, shortbread based pies covered with cream or chocolate, rhubarbe pies, pecan tarts, lemon pound cake, all elegantly displayed on raised vintage porcelain plates lining the sky-blue shelves. A feast for the eyes which made it almost impossible to choose …. But don’t worry, bigger pies also come in a cleverly already divided pie that looks like one petal-shaped pie but is really 6 individual pieces. So you can choose smaller ones to taste.
The team of Bontemps explores seasonal flavours and unique combinations from organic Sicilian lemon to the classic strawberry and vanilla, offering original creations continuously. We especially like their round and teardrop shaped design of the cakes. Beside their utterly delicious sablés – melt-in-your-mouth butter cookies, there is also a delicious brunch menu during the weekend. The famous autumn Girolle tart is definetely not to be missed.
Tips: A box of six mini sablés in flavours like Menton lemon, bergamot, passion fruit, orange flower or pistachio makes a gourmet snack. Did we mention their thoughful packaging: box with pink flowery patterns and printed name “Bontemps”. They make a gorgeous gift for a dear friend on a special day.
Bontemps : le jardin secret de la pâtisserie
La discrète porte bleue qui jouxte le 57 rue de Bretagne cache l’un des secrets les mieux gardés du Marais… au fond d’une cour pavée, la pâtisserie Bontemps est une adresse confidentielle pilotée par Fiona et Vincent Leluc depuis 2015.
Tombés amoureux immédiatement sous le charme de cette boutique bijoux, nous avons passé un moment de douceur en leur jolie terrasse bucolique. Entouré d’un univers délicat où tout a été pensé avec soin et beaucoup de goût, bouquets de fleurs fraîches, carrelage ancien, lampes chinées, porcelaine délicate, packagings parfaits…tout un univers élégant et délicat pour sublimer des créations gourmandes et inédites, des tartes, pâtisseries et gâteaux tous réalisés à partir d’une base de sablé.
Bontemps, c’est une pâtisserie pensée comme un écrin gourmand où tout est désirable. Les petits sablés à la bergamote bio de Sicile ou à la crème pralinée, l’entremets La Fleur, à six pétales et trois saveurs, les tartes, les gâteaux aux fruits de saison… Tout est exquis ! Leur emballage qui fait aussi envie : boîte aux motifs fleuris roses imprimés le nom “Bontemps”, c’est un cadeau parfait pour une chère amie.
A part que leurs délicieux sablés – des biscuits au beurre fondants dans la bouche, il y a un délicieux menu de brunch pendant le week-end. Leur tarte d’automne aux Girolle est absoloutement ne pas manquer.
Envie de prendre un thé avec des copines? On va se régaler d’une tarte aux poire chez Bontemps ce dimanche!
花园里的甜蜜蜜
在玛黑区漫步的一天,我们被这家隐藏在庭院里的漂亮甜品店吸引了。
布列塔尼大街57号相连的蓝色门掩藏了Marais最好的秘密之一……在庭院的尽头, Bontemps 糕点店是属于巴黎女孩的秘密地址。
浅玫瑰色的梨蛋糕,脆饼或脆皮奶油或嫩巧克力覆盖的山核桃馅饼,山核桃,、柠檬磅蛋糕,优雅地陈列在商店天蓝色货架旁的老式瓷盘上。这可真是一个视觉盛宴,让人几乎无法选择……。但请放心,较大的馅饼既可以是一片,也可以是已经巧妙分割的派,看起来像一个花瓣状的派,但实际上是6个独立的派。
推开这家糕点店的大门,陷入了一个魔幻世界……这里的一切都令人向往。一切都经过精心考虑和设计。鲜花,旧瓷砖,古董灯,精致的瓷器,完美的包装花束……一个复古和优雅精致的世界。
菲奥娜·勒卢克Fiona Leluc在姐姐法蒂娜 Fatina和丈夫文森特Vincent的帮助下,于2015年创立了这家甜品店,Bontemps的名字(美好时光)可说是名副其实。他们的甜点确实好吃又好看。团队持续提供季节性风味,以及从有机西西里柠檬到经典草莓和香草的独特组合。
提示:一盒六小袋装的迷你小食品,如芒通柠檬,佛手柑,百香果,橙花或开心果,可制成美食小吃。更不用说包装也非常实用:包装盒上有粉红色的花朵图案和印刷名称“ Bontemps”。他们为亲爱的朋友送来一份生日礼物。
来这里度过一段甜蜜蜜的下午时光吧!